CV

Ton Meijer( 1940 ) is een multidisciplinair kunstenaar. Strips heeft hij zijn hele leven al gemaakt, maar daarnaast is hij ook een taalkunstenaar. Met “Drie keer Bellen” won hij Camaretten en hij heeft daarna met “Martin, Ton en Bommerson” grote successen behaald. Tijdens de cabaretperiode bleef hij tekenen o.a. in  vele bladen . Naast cabaretteksten ging hij korte verhalen en gedichten schrijven. Dit resulteerde in een paar boeken en vele lees/verteloptredens met collega kunstenaars. Vele jaren heeft hij podiumgedichten gebracht samen met Jan Roeper, de drummer : Poazzy. Een ander bijzonder programma was “Naakt, ongeschilderd” een verhaal in wisselwerking met pianomuziek van o.a. Satie met Irina Osetskaya. Vanaf 1999 is hij zich gaan toeleggen op het schrijven van toneelteksten. Hij richtte samen met Barbara Vonk de Theatergroep de Catalanen op. De eenakters worden door hem zelf gebracht, of alleen (als monoloog ) of met anderen.( Uulco Slangeberg, Anne Keizer, Germt Gringhuis) Ook schreef hij in opdracht enkele toneelstukken zoals voor het Helwerdtheater in Rottum en het project Passanten, Passanten . Naast het striptekenen maakte hij vele cartoons  en publiceerde deze in kranten.
Hij ontwikkelde naast zijn cartoons en strips ook een heel eigen stijl in zijn aquarellen en olieverfschilderijen.
Tenslotte legt hij zich de laatste jaren ook toe op zijn oude liefde, het filmen. Hij maakte vele kunstenaarsportretten en korte speelfilms.
Hij heeft  als leraar Nederlands veel leerlingen enthousiast gemaakt voor het theater en de literatuur. Later is hij cursussen gaan geven aan volwassenen in het schrijven van korte verhalen , autobiografische verhalen en toneelteksten. Hij gaf samen met Barbara Vonk cursussen voor Link 050 aan vrijwilligers.